Et godt netværk

Mange af os husker internettets spæde start, hvor vi ringede op via modem og derfor ikke kunne bruge telefonen samtidig. Vi husker den hæslige lyd, og vi husker, at det bare var langsomt. Skulle du hente en fil på bare 5 megabyte, gik der halve og hele timer, og røg forbindelsen, så risikerede du, at filen ikke helt var, hvad den skulle være. Du tastede også troligt hele adressen ind på hjemmesider. Det startede med https://www. og så kom navnet på siden. Der var masser af farve og lyd på hjemmesiderne, og det var temmelig rodet egentlig.

Der kom fart på

Men som med al anden teknologi, så gik det stærkt. Der kom bedre og hurtigere opkoblinger, og nettet blev allemandseje. Det var nemt at hente filer, og nettet blev adskilt fra telefonen. De kunne nu bruges uafhængigt af hinanden. Telefonen blev mobil, der kom smartphones, og der kom internet og data alle steder.

Nu kan du hente filer ned på ingen tid. Køber du film eller spil på nettet, fylder de overraskende meget, men du henter dem lige så hurtigt ned. Du kan tilgå alle sider hjemmefra, du kan åbne lige så mange faner og sider, som du har lyst til, og du kan bare lade det hele stå.

På arbejdet vil mange fortsat have en fast netforbindelse med et kabel, men du kan som regel tage din pc med dig. Både hjem og koble sikkert op gennem VPN eller bare i huset, uden du skal have ledning med. Computeren er bærbar og nettet er trådløst. Det er effektivt og hurtigt, og du skal bare kende koden for at komme i gang.

Måske får du internet betalt af din arbejdsgiver, så du har det som et ekstra gode derhjemme. Måske er du arbejdsgiveren, der mener, det er et godt gode. Så længe der er hurtigt net på arbejde, så alle e-mails, besvarelser og produkter kan bevæges rundt via en skærm.