Tjek tests online

Du skal aldrig vælge det første, du falder over – i hvert fald ikke uden at have undersøgt markedet først. De fleste undersøger markedet grundigt, inden de vælger, hvilken vaskemaskine eller hvilke hovedtelefoner, de skal have. De fleste vil også kaste sig ud i at finde de bedste kalktabletter, den bedste eltandbørste eller den bedste opskrift på farsbrød, for der er ingen grund til at nøjes.

Det gælder også antivirus

Der findes masser af gode antivirusprogrammer derude, der er gratis. Der er også dem, der følger med et abonnement. Men det er sjældent de bedste, og de dækker ikke nødvendigvis de nyeste trusler eller alle de trusler, der reelt findes. De kan være et supplement, men det kan ikke anbefales kun at sætte sin lid til dem.

Vælg derfor et program, der er professionelt, der opdateres løbende, og som kan installeres på alle dine maskiner, så alle er beskyttet hele tiden. Overvej også, om dette ikke er et af de områder, som dine ansatte ikke selv må pille ved – så kommer de ikke til at slette det ved en fejl.

Og her kan det – lige som med alt andet – svare sig lige at se sig for. Der er masser af tests derude, der viser, hvilke programmer der er rigtig gode, herunder hvilke der egner sig bedst til den professionelle på markedet. Kig dig omkring, og så vil du helt sikkert finde den eller de programmer, der kan sikre mod virus, eksponering af IP-adresser, fishing og alt det andet, der kan ødelægge din virksomhed og dit ry.

Uanset om reglerne om persondata fandtes eller ej, så er det god stil at passe på alle de personfølsomme oplysninger, du måtte have. Det gælder både oplysninger om dine ansatte, dine kunder og dine besøgende.

Når du har fundet din leverandør, så sørg for at få en aftale, der kan justeres til efter behov. Din virksomhed ændrer sig jo også.